Sport

Prvo značajno iskustvo za mlade pirotske fudbalere škole “Libero” na FK “ATACANTE CUP” u Beogradu

Juče je u Sportskom selu, u prelepoj balon hali u Beogradu, održan turnir u fudbalu za dečake 2013. godišta – “FK ATACANTE CUP”  na kojem su učestvovali mladi fudbaleri Fudbalske škole “Libero” iz Pirota vlasnika i trenera, nekadašnjeg fudbalera Radničkog, Miloša Nikolića. Pored dečaka iz pirotske Škole fudbala učestvovali su dečaci iz škola fudbala FK Atakante, kao domaćin, Crvene zvezde, Čukaričkog, Žarkova, Tika Taka i još nekoliko kvalitetnih fudbalskih škola.

Dečaci iz Fudbalske škole “Libero” Pirot bili su u grupi sa Radom, Viktorijom Star i El Magico iz Nove Pazove. Doživeli su dva poraza minimalnim rezultatom i jedan remi. Prvo mesto osvojila je FK Crvena zvezda, drugo FK Tika Taka i treće mesto Čukarički.

“U veoma jakoj konkurenciji u grupnoj fazi imali smo dva minimalna poraza i jedan nerešen rezultat za treće mesto u grupi. Za nas je ovo veliki uspeh, jedno dobro iskustvo i provera dosadašnjeg rada. Deca su se borila, dala sve od sebe, uživala u prelepim uslovima za igru i zadovoljni smo učešćem. Vratili smo se puni utisaka i željno očekujemo naredne turnire gde ćemo uključiti i ostale naše selekcije” – izjavio je Nikolić.

Nikolić je dodao da je ovo bila prilika da se razmene iskustva sa mnogim trenerima koji su bili u Sportskom selu. Kaže da je pirotska Škola fudbala dobila dosta pohvala i pozitivnih komentara i oko organizacije rada i same igre na Turniru. Uspostavljena je saradnja za buduća takmičenja, a bez sumnje pirotski mališani imaju kvalitet da pariraju svojim vršnjacima iz mnogo poznatijih klubova, kaže Nikolić.

Sve utakmice su snimljene, materijal je prosleđen svim učesnicima Turnira i biće od velike koristi trenerima i mladim fudbalerima u daljem radu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker