Gradska hronika

Prvo mesto na Nacionalnom takmičenju dobrih praksi za projekat “Znanjem do posla”

Projekat “Znanjem do posla” se u Pirotu realizuje već pet godina uz podršku  Vlada Republike Srbije i Švajcarske kako bi se zajedničkim snagama podstaklo zapošljavanje mladih u Srbiji od petnaest do trideset pet godina. Pored Pirota, ovaj Projekat se realizuje još u Kragujevcu, Kruševcu, Knjaževcu i Novom Pazaru. U Pirotu je napravljen konzorcijum između Udruženja građana “Osveženje” i ZIP centra inkubatora za mlade čime je nastao novi entitet pod nazivom Job info centar. 

Prema rečima Marka Cenića, karijernog savetnika u Job info centru u Pirotu, Projekat Znanjem do posla ima dva koloseka. Sa jedne strane polazi se od osnovnih i srednjih škola gde se pomaže učenicima da izaberu svoj obrazovni put i dođu do posla, dok sa druge strane se radi na praktičnim obukama za zapošljavanje. Zapošljivost na Projektu je preko 60 posto što je veoma dobar rezultat, kaže Cenić.

“Do sada smo imali preko petnaest firmi, devet profila zanimanja, preko osamdeset mladih je zapošljeno, a oko hiljadu i petsto ljudi je dobilo neki vid podrške. Što se tiče samog takmičenja mogu da kažem da smo osvojili prvo mesto na Nacionalnom takmičenju dobrih praksi karijernog vođenja i savetovanja, ne samo mi nego ceo Projekat. Na toj on line konferenciji predstavljala nas je naša sugrađanka, Jelena Stefanović, gde je ona objašnjavala čime se mi bavimo , kako realizujemo karijerno savetovanje, koji su rezultati i metode i veoma smo ponosni na priznanje koje smo dobili” – izjavio je, za Pirotske vesti, Marko Cenić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker