Babušnica

Prvo “Drvo interneta” u Srbiji Telekom postavio u Babušnici(video)

Kompanija Telekom Srbija predstavila je prvo „Drvo interneta“, otvorenu zonu bežičnog interneta u opštini Babušnica. Projekat „Drvo interneta“ ima za cilj da se na javnim prostorima u opštinama širom Srbije, građanima omogući besplatan pristup internetu bežičnim putem. 

„Kao kompanija koja posluje u celoj zemlji, Telekom Srbija istovremeno neguje i podstiče princip ravnomernog regionalnog razvoja. Ulažući u zajedničke projekte, naša kompanija doprinosi napretku lokalnih zajednica. Samim tim, ona daje svoj doprinos unapređenju poslovnog ambijenta, kao i poboljšanju životnih uslova za sve građane. Zadovoljstvo nam je što je upravo opština Babušnica pokazala najveću spremnost u ovoj regiji da zajednički građanima omogućimo pristup internetu, jednom od segmenata naše poslovne ponude”, izjavio je Vili Hadžić, koordinator Regije Niš u Telekomu Srbija.

drvo interneta u babušnici_1

Zahvaljujući saradnji Telekoma Srbija i opštine Babušnica, prvo „Drvo interneta“ je „zasađeno“ u centralnom gradskom parku, čime je omogućeno besplatano korišćenje interneta svim stanovnicima ove opštine.

„Veoma nas raduje činjenica da je Babušnica prva opština koja je dobila besplatnu WiFi zonu u okviru novog projekta Telekoma Srbije, imajući u vidu njegov značaj kako za građane, tako i za samu opštinu. Pristup i korišćenje interneta i mobilnih tehnologija danas je sasvim normalna stvar i verujem da će uvođenje besplatnog interneta u centru Babušnice olakšati komunikaciju i unaprediti svakodnevnicu svim građanima, ali i gostima naše opštine“ izjavio je Saša Stamenković, predsednik opštine Babušnica.

Uvođenjem besplatne WiFi zone, građani Babušnice od sada će moći besplatno da surfuju internetom u samom centru te opštine, a oprema koju je Telekom Srbija obezbedio omogućiće istovremeno povezivanje od strane više korisnika na jednoj lokaciji.

drvo interneta u babušnici_2

„Zahvalio bih se kompaniji Telekom Srbija koja je omogućila svima onima koji rado borave u gradskom parku u Babušnici da, pored dosadašnjih aktivnosti, potpuno besplatno mogu da koriste internet, da se lako informišu, komuniciraju i omoguće novi vid zanimacije i uživanja na otvorenom“, izjavio je Dejan Lazarević, predsednik Skupštine opštine Babušnica.

Realizacijom projekta „Drvo interneta“ i uvođenjem besplatnih WiFi zona i u drugim opštinama u Srbiji, kompanija Telekom Srbija nastoji da pruži svu neophodnu podršku i pomoć u unapređenju informatičkog društva i turističke ponude Srbije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker