Sport

Prvi video-udžbenik za sport i fizičko vaspitanje snima se u Pirotu

Po prvi put u istoriji predmeta Sporta i fizičkog vaspitanja snimaće se elektronski udžbenik. Elektronski prikaz vežbi i oblasti iz pomenutog predmeta nasloniće se na nedavno objavljene udžbenike za decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Ideja je da elektronski udžbenici budu potpuno besplatni i moći ce da ih koristi više od 70 000 učenika širom Republike Srbije čime se neće opteretiti dodatno budžet porodice.

Snimanje prvog digitalnog udzbenika povereno je članu Upravnog odbora Srpskog saveza profesora sporta i fizičkog vaspitanja sa dugogodisnjim iskustvom u radu sa decom pomenutog uzrasta, dr Nemanji Cvetkoviću.
-Danas smo dogovorili saradnju sa izdavačkom kućom Škola plus na čelu sa direktorom Novicom Pavličićem. Srećan sam sto će našu decu koja će imati prilike da aktivno učestvuju u realizaciji programa, imati prilike da vide svi njihovi vršnjaci u Srbiji i verujem da ćemo uraditi odličan posao. Ovo nam je odlična prilika da promovišemo svoj grad i rad. Želim da istaknem da je cilj Srpskog saveza sporta i fizičkog vaspitanja da čas sporta i fizičkog vaspitanja vratimo tamo gde mu je mesto, podsetimo na njegov značaj i povezanost sa zdravstvenim statusom naše dece. Plan je da se to desi kroz nekoliko faza, a prvi korak je digitalizacija postojećih udžbenika. Hvala na ukazanom poverenju i prilici da učestvujemo u ispisivanju promena u obrazovnom sistemu-kaže Cvetković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker