Foto vest

Prvi pirotski velotaksi (foto)

Naša sugrađanka Miljana Ilić Leković zabeležila je fotografiju koja bi lako mogla da uđe u istoriju našeg grada. Reč je o prvom pirotskom velotaksiju, a akter je, naravno, pirotski Potrčko – Aleksa Živković, kome interesantne ideje ne manjkaju.

 

-Naša sugrađanka, koja živi i radi u Holandiji, a čiji rođak je moja mušterija, zamolila me da je odvezem do Malog mosta na ovaj način, ja sam i pristao i tako je nastala fotografija koja bi za nekoliko desetina godina mogla da uđe u istoriju našeg grada kao prvi pirotski velotaksi. Šalom na stranu, to je bila samo eksperimentalna vožnja, ali moram da kažem da odavno u planu imam uvođenje slične usluge. Nadam se da ću narednih godina i te planove realizovati i da će se i Piroćanci voziti velotaksijem, onako kako na primer princeza Danske, tokom hladnih zima u Kopenhagenu svoju decu u korpi bicikla – velotaksija, vozi u školu-kazao je za Pirotske vesti Živković.

 

 

 

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3427493/Crown-Princess-Mary-braves-snow-cycle-children-school-bitterly-cold-Copenhagen.html

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker