Sport

Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu na jednoj od najboljih staza u Srbiji

U organizaciji Bike M kluba Pirot održano je Prvenstvo Srbije u Planinskom biciklizmu na stazi “Četvrti kilometar”. U najbitnijoj trci sezone učestvovalo je oko 200 takmičara u različitim kategorijama iz cele Srbij. Predsednik i trener biciklističkog kluba Partizan iz Beograda, Branko Banović, izrazio je zadovoljstvo organizacijom trke  i istakao da je ovo najvažnije takmičenje u ovom sportu za svaki klub, uključujući i Partizan.  Ovakvi događaji doprinose popularizaciji  biciklizma među mlađim ljudima.

U kategoriji mlađe poletarke, Tea Jovanović, članica kluba Bike M, zauzela je treće mesto. U kategoriji mlađi poletarci, Pavle Ćirić je na cilj  stigao  peti a Dositej Mitov osmi, njih dvojica su u ekipnom plasmanu zauzela drugo mesto.  U kategoriji Masters A, Igor Vlatković je zauzeo drugo mesto a u ekipnom plasmanu Igor Vlatković, Milan Rusimov i Nemanja Milić zauzeli su prvo mesto. U kategoriji mlađih kadeta, Filip Denčić osvojio je deveto mesto, u  kategoriji CFA Stefan Popović  je osvojio prvo mesto, Miloš Jovanović četvrto, Predrag Jovanov peto a u ekipnom plasmanu osvojili su drugo mesto. Takmičari  kluba Bike M, osvojili su  11 medalja i jedan pehar.

Učesnici su pohvalili kvalitet staza kao i celokupnu organizaciju takmičenja. Zbog visokih temperatura postavljene su cisterne sa vodom, dežurale su ekipe hitne pomoći i vatrogasna ekipa a bili su prisutni i članovi Radio kluba.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker