Lokalna samouprava

Prvaci krenuli u školu

Jutros je, povodom polaska u prvi razred, zamenik gradonačelnika Miloš Colić sa pomoćnicom gradonačelnika Milicom Golubović i narodnom poslanicom Oljom Petrović, obišao đake prvake u OŠ “8. septembar” i poželeo im mnogo sreće tokom školovanja.

Direktorka škole Olgica Najdanović poručila je roditeljima đaka prvaka da je sigurna da će roditelji biti veoma zadovoljni zbog izbora škole a prvacima je poželela dobrodošlicu.

-Ovo je škola koja pre svega brine o bezbednosti dece, o uslovima u kojima deca uče, borave i rade, ovo je škola koja usavršava svoje nastavnike, koja ima kompetentne i odgovorne nastavnike-poručila je direktorka Najdanović.

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić pozdravio je mališane i roditelje u ime Grada Pirota.

-Treba da znate da živite u najlepšoj zemlji i najlepšem gradu na svetu. Međutim, ovaj grad nema nikoga osim vas. Zato što se ova zemlja i ovaj grad oslanjaju na vas, želim vam da postanete veliki ljudi, a to ćete postati tako što ćete voleti svoje drugare i drugarice, negovati prijateljstva, tako što nikoga nećete mrzeti, jer mržnja nikome dobro nije donela, tako što ćete biti vredni i odgovorni, poštovani svoje učiteljice i učitelje. Zavolite sport, zavolite umetnost. Na vama je da budete dobri ljudi i da učite, a na nama je da vam stvorimo uslove. Imate renoviranu školu sa predivnim nastavnicima i učiteljima. Zaista mislim da nemate ni jednu prepreku da započnete i uspešno završite školovanje u ovoj školi-poručio je Colić, uz reči zahvalnosti direktorki Olgici Najdanović, koja je ceo svoj radni vek posvetila ovoj školi, a ove godine je ispunila uslove za penziju.

-U ime Grada želim da se direktorki zahvalim na svemu što je učinila za ovu školu. Od daleke 1985. godine Olgica Najdanović je jedan od najvažnijih “šrafova” ovog sistema i ja joj želim da dugo uživa u penziji-zaključio je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker