Sport

Prva dama pirotskog sporta, atletičarka Mina Stanković pred novim istorijskim uspesima

Mina Stanković, zvanično peta atletičarka na evropskoj rang listi u svojoj kategoriji, završava pripreme za evropsko takmičenje koje se održava za nešto više od dve nedelje u Mariboru, Sloveniji, a koje predstavlja krunu ovogodišnje sezone.

Reč je o Evropskoj olimpijadi mladih za koje se Mina sa trenerom Predragom Krstovićem pripremala zadnje dve godine.

-To je u mojoj konkurenciji mlađih juniorki, dve godine se spremamo za to i meni je ovo izuzetno važno, ujedno je i završno takmičenje u ovoj sezoni. Značilo bi mi izuzetno kada bi osvojili medalju-kaže Stankovićeva.

Predrag Krstović podsetio je da je Mina peta na evropskoj rang listi, što je samo po sebi neverovatan uspeh. 

-Kada si peti na evroskoj listi, sve je moguće, pa uz želje za zdravljem i srećom, lako možemo do neke od medalja. Naravno, ništa ne bi bilo bez izuzetne podrške Grada Pirota na čemu smo izuzetno zahvalni. Ja sam radio neke analize i došao do rezultata da njih osam u Evropi, među kojima je naravno i Mina, će se boriti za neku od tri medalje. Očekujemo njen najbolji plasman i naravno medalju-kazao je Krstović za Pirotske vesti.

Mlade nade pirotske atletike

AK Pirot inače osim Mine, koja je osvojila brojna evropska odličja, uveliko priprema nova imena koja će narednih godina pisati istoriju pirotskog sporta. Talenata ne nedostaje a izdvajaju se izmeđ ostalih Jelisaveta Đorđević, Dina Panić, Andrej Ćirić, Dunja Ćirić, Ognjen Ignjatović…

Dragan Kostić, odlični mladi atletičar, kome je specijalnost skok u dalj, nastavlja karijeru van Pirota u AK Mladost Zemun, što je još jedna potvrda da se u ovom klubu dobro radi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker