Sport

Prozivkom fudbalera Radnički Pirot počeo pripreme

Posle, relativno, kraće pauze fudbaleri Radničkog danas su počeli sa radom. Odazvali su se na poziv novog šefa stručnog štaba, Marka Vidojevića, koji će ih drugi put voditi na putu povratka u prvoligaško društvo, s obzirom da je to već jednom uspelo ovom izuzetnom fudbalskom strategu pretprošle sezone, kada je prvi put bio na čelu struke Radničkog. Na prozivci je bilo petnaestak fudbalera, uglavnom mlađih, kojima će se za koji dan pridružiti ostali.

Medijima se najpre obratio predsednik Radničkog, Bratislav Ćirić, koji je saopštio da će Radnički ove sezone igrati u Srpskoj ligi i da je cilj povratak u prvoligaško društvo.

“Ono što se poslednjih dana pričalo vezano za FK “Kabel”, o njekovom odustajanju od daljeg takmičenja, mogu da kažem da je bilo na nivou kuloarskih priča. Kabel do sada nije obavestio Fudbalski savez Srbije da napušta takmičenje, nije tačno da uprava Radničkog nije ništa preduzimala, ali ne možemo obaveštavati javnost na osnovu priča rekla – kazala. Poštujemo Fudbalski savez Srbije i sve propise koje donosi. Nećemo više govoriti o tome, pred nama je nova sezona, okupili smo pirotske fudbalere koji su igrali van Pirota i pružamo im šansu. Počinjemo pripreme sa njima, imamo još nekoliko igrača iz prošle sezone, naših starih, iskusnih fudbalera kao što su Tolić, Dojkić, Mančić, Petrov. Oni su došli sa odmora, nastavićemo razgovore sa njima i očekujem da se priključe ekipi. Razgovaramo sa još nekoliko igrača, dugačak je prelazni rok, tamo do septembra, i na kraju ostaje šefu stručnog štaba da od nas iz uprave zatraži neka pojačanja na određenim pozicijama. Želimo da podržimo Marka Vidojevića, svi ga poznajete, i nadamo se najboljem” – izjavio je Ćirić.

Marko Vidojević, koji je ponovo za kormilom “Belih”, kaže da je situacija specifična i da je uvek teško kada se izgubi stečena pozicija koja unese pometnju i u jače klubove od Radničkog.

“Uhvatićemo se u koštac sa svim problemima. Radnički mora imati ambiciju da se vrati tamo gde je bio. Usledio je poziv predsednika Kluba, gospodina Ćirić, razgovarali smo, našli zajednički jezik i danas počinjemo da radimo. Nadam se da ćemo biti konkurentni, ili jedan od glavnih konkurenata za najviši plasman. Treba napraviti tim, to je jako specifično u ovom momentu iz više razloga. Objektivno, mi smo u trećem rangu takmičenja, bićemo brojniji za koji dan, probaćemo da zajednički napravimo selekciju i uklopimo najbolje što je moguće. Dobili smo preporuke za neke momke, nećemo nikoga odbiti, biće sa nama neko vreme na proveri, ne želim da se odugovlači i da mi neko dolazi deset dana pred prvenstvo” – rekao je Vidojević.

Najbliži saradnici Marka Vidojevića su Bratislav Savić i Ivan Džunić. Prvu trening utakmicu Radnički će odigrati 17. jula, pa nadalje u ritmu sreda – subota – sreda.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker