Sport

Protekla dva vikenda uspešna za, pirotskog bodibildera, Miloša Stojanovića

Pirotski bodibilder, Miloš Stojanović, posle 2 godine pauze, i posle brojnih nastupa i pobeda na domaćoj bodibilding sceni – trostruki prvak Srbije zaredom, odlučio je da se oproba na međunarodnoj sceni, tačnije, Američkoj amaterskoj bodibilding federaciji (NPC), čija se takmičenja od nedavno održavaju širom Evrope. Pretprošlog vikenda u Sofiji, u susednoj Bugarskoj, Stojanović je debitovao u novoj federaciji, ali i u novoj kategoriji, (klasik fizik) i osvojio zlatnu medalju. Ovog vikenda, u Budimpešti, okitio se srebrom.

“Prvo pa muško”, kako kaže naš narod. Stojanović je u Sofiji pobedio ne samo u svojoj kategoriji, nego je osvojio i titulu apsolutnog pobednika. Ponet uspehom u Sofiji, već ovog vikenda, 15. i 16. oktobra, pirotski takmičar učestvovao je na prestižnom takmičenju u Budimpešti, gde mu je prvo mesto izmaklo za dlaku. Detalji su odlučivali izmedju našeg bodibildera i mladog takmičara iz Češke, Jakoba Kolineka, koji je ujedno osvojio i titulu apsolutnog pobednika i time osvojio Pro licencu.

“Moram da kažem da sam zadovoljan srebrnom medaljom u izuzetno jakoj konkurenciji, kakva je bila u Budimpešti. Učestvovalo je preko 200 takmičara iz 20 zemalja sveta. Bio sam 10 do 15 kilograma lakši od većine takmičara koje sam nadmašio, smatram da moram dodati još koji kilogram mišićne mase, kako bih bio konkurentan i protiv najjačih takmičara u diviziji. To je prioritet broj jedan ove van sezone” – Izjavio je Stojanović.

Treba reći i to da je i ovu, kao i mnoge prethodne sezone, finanskijsku podršku dobio samo od svojih pratilaca i fanova sa socijalnih mreža. Za sledeću takmičarsku sezonu Stojanović očekuje podršku grada Pirota kao jedan od uspešnijih sportista.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker