Gradska hronika

Proslavljeni selektor Svetislav Kari Pešić posetio Gimnaziju Pirot

Ovih dana u našem gradu je selektor naše košarkaške reprezentacije i poznati sportski radnik, Svetislav Kari Pešić. Piroćanac, naš čovek. Sa direktorom Sportskog centra Pirot, Nenadom Đorđevićem, obišao je Omladinski stadion gde je kao srednjoškolac, na košarkaškom terenu, otpočeo svoju veoma uspešnu i bogatu sportsku karijeru. Zatim je posetio i Gimnaziju, gde su ga u Svečanoj sali škole gromkim aplauzom pozdravili učenici i profesori ove škole.

Prijemu je prisustvovalo i desetak učenika Mlekarske škole “Dr Obren Pejić”. Direktorka, Ivana Kostadinović, istakla je da Gimnazija  ima veliku čast a svi prisutni osećaju veliko zadovoljstvo i uzbuđenje što mogu da pozdrave legendu srpske košarke. Pešić se obratio učenicima, govoreći im o tome koliko je važno da imaju cilj kome će težiti i boriti se za njega.

On je o tome kako se ranije treniralo, kako se u Pirotu igrala košarka, i koliko je važno i zdravo  da se mladi, srednjoškolci, danas bave sportom. Ispričao je i nekoliko anegdota iz svog bogatog sportskog iskustva. Atmosfera je bila, emotivna, srdačna a deca oduševljena, svako je želeo da lično pozdravi selektora ili da se fotografiše.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker