Politika

Propala “ofanziva” opozicije

Sa 20 glasova “za” i 32 “protiv” odbornici SO Pirot odbacili su zahtev opozicije za smenu predsednika i potpredsednika SO Pirot čime su se izjalovile najave opozicije da imaju novu skupštinsku većinu i da će preuzeti vlast u Pirotu. Nakon ovakvog ishoda glasanja, odbornici opozicije su napustili sednicu pa je sa 32 glasova “za”, jednoglasno usvojen budžet za 2015. godinu.

ACA_6266_resize

Nakon napuštanja sednice, šef Odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu Boban Ranđelović kazao je novinarima da vladajuća većina nije želela da govori o problemima niti da uvaži zahteve za razrešenje predsednika i zamenika SO Pirot.

-Za inicijativu je glasalo 24 odbornika. Jedna bitka je izgubljena, rat još traje i videćemo šta će se dešavati u narednom periodu. Što se tiče budžeta, niko od opozicionih odbornika nije konsultovan prilikom izrade budžeta i mi smo odlučili da napustimo sednicu jer nismo u ravnopravnom položaju sa vladajućom većinom. Drugi razlog je što se vršio veliki pritisak na odbornicima pre nego što je krenula sednica-kazao je Ranđelović.

ACA_6275_resize

Predsednik opština mr Vladan Vasić kazao je da je, kako je i najavio, vlast u Pirotu stabilna.

-Ja sam juče i rekao da ćemo danas u skupštini pokazati da imamo većinu, da ćemo usvojiti budžet i nastaviti da radimo u interesu lokalne samouprave i razvoju Pirota. Nažalost, činjenica da je nekoliko odbornika koji su izabrani na našoj listi a koji su sada prešli na drugu stranu neposredno pre ove skupštine, verovatno pokazuje da je bilo neke vrste pritisaka, ubeđivanja, ali ja bih napomenuo jednu važnu činjenicu da mi sa SPS-om imamo većinu i sada, kao što smo imali tačno pre 11. godina kada je na isti dan 17. decembra izabrana većina i ja sam tada postao predsednik opštine i evo 11 godina posle toga i dalje sam predsednik opštine i dalje sarađujemo dobro sa SPS-om. Mislim da smo i mi iz Koalicije za Pirot i kolege iz SPS-a ljudi koji drže reč i ono što obećamo, bez obzira što ne potpišemo, za nas zakon. To što su odbornici napustili salu, to je njihov izbor. Ja očekujem da već na sledećoj sednici oni budu tu i učestvuju u raspravi. Usvojili smo budžet, koji ima i razvojne i komponente socijalne politike,  ostavili smo sve socijalne mere i za nezaposlene i samohrane majke, studente, treće dete u porodici, besplatan prevoz za penzionere. Iako je kriza i mnoge opštine smanjuju budžet, mislim da smo dobar deo  novca ostavili za infrastrukturu  i mislim da će 2015. godina biti uspešna za Pirot. Razmatrana je i tačka o stanju u privredi, nažalost, opozicija, koja je i zahtevala da se ova tačka uvrsti na dnevni red, nisu učestvovali u raspravi na tu temu, ali biće još prilike-zaključio je Vasić.

ACA_6296_resize

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker