Sport

Pronela slavu pirotske – Pansine škole ženskog rukometa širom sveta

Piroćanka Anita Čampa pronela je slavu pirotske škole rukometa širom sveta. Nakon što je u Srbiji osvojila gotovo sve što se osvojiti može sa legendarnom ekipom “DIN Niš”, kasnije “Naisom”, rukometnu karijeru nastavila je u Francuskoj, zatim Španiji, pa Norveškoj, Turskoj, a trenutno igra u Izraelu, u ekipi Hapoel Rišon, gde namerava da uskoro počne i sa trenerskom karijerom. U razgovoru za Pirotske vesti Anita kaže da redovno prati igre ekipa Ženskog rukometnog kluba Pirot i da uvek kada je u prilici i u zemlji, obavezno posećuje mečeve kluba iz koga je ponikla, a posebno je raduje plasman u Super B ligu, koji su pirotske rukometašice izborile ove sezone.

anita čampa rukomet

-Rukomet sam počela da treniram sa 12 godine, mogu da kažem da sam  deo čuvene Pansine škole. Brzo sam postala prvotimka, na poziciji levog beka, a boje ŽRK Pirota branila sam do 18. godine, kada prelazim u tadašnju ekipu DIN Niš. Sa tom ekipom, koja je legendarna, osvojila sam duplu krunu, a kasnije, kada je ekipa promenila ime u “Naisa” i Kup Evrope, a igrali smo i u Ligi šampiona. Nakon Niša, nastavila sam karijeru u inostranstvu, Francuskoj pa Španiji, za gde me vežu možda najlepša iskustva. Sa ekipom Bera Bera osvojili smo vicešampionsku titulu, kao i plasman u Top 16 ekipa Evrope. Nakon Španije igrala sam u Norveškoj, u Turskoj i od prošle godine sam u Hapoelu, u Izraelu-kaže Anita i dodaje:

-Reč je o ekipi koja igra u Super ligi. Rukomet je sport koji je u ogromnoj ekspanziji u Izraelu, zbog čega je veliki broj naših igrača, trenera ovde i stvara mlade i talentovane rukometne igrače. Ovde su radili ili rade legende našeg rukometa poput Đukića i Maksića i mnogih drugih poznatih naših imena u svetskom rukometu. Moj cilj je da karijeru nastavim kao rukometni trener u Izraelu-kaže Anita.

Anita redovno prati pirotski rukomet i kako kaže, ženski rukomet u Pirotu i te kako ima budućnost.

-Ima mnogo mladih i talentovanih rukometašica sa kojima se kvalitetno radi, o čemu svedoči i najnovji uspeh, odnosno plasman u Super B ligu-kaže Anita za Pirotske vesti.

Anita Čampa

tekst Aleksandar Ćirić

fotografije – lična arhiva Anite Čampe

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker