Gradska hronika

Pronađena i spašena mlada jedinka surog orla u kanjonu reke Jerme

U akciji zaposlenih u Specijalnom rezervatu prirode Jerma, ribočuvarske i zaštitarske službe JP “Srbijašuma”, republičkog inspektora za zaštitu životne sredine i Zavoda za zaštitu prirode, mlada jedinka strogo zaštićene i ugrožene vrste – surog orla, pronađena je i spašena.

Kako je Pirotskim vestima kazao upravnik Specijalnog rezervata prirode “Jerma” Darko Đorđević, jedinka surog orla je pronađena kod sela Trnski Odorovci, pretpostavlja se da je usled velikih vrućina, ispala iz gnezda i pronađena je u priobalju reke Jerme.

-Ptica nije na sreću imala povrede. Na adekvatan način, prihvatili su je pripadnici ribočuvarske i čuvarske službe SRP “Jerma”, dobila je vodu i hranu, predata je republičkom inspektoru za zaštitu životne sredine koji je pticu transportovao do Niša u Zavod za zaštitu prirode Srbije gde će je detaljno pregledati i kasnije transportovati u Beograd u Zavod za zaštitu prirode kako bi se ptica oporavila u potpunosti, ojačala i kada bude bila spremna, biće vraćena u svoje stanište, a to je Greben planina-kaže Đorđević za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker