Kultura

Promovisan Zbornik istoriografskih radova “Pirot od turske kasabe do modernog grada”

Večeras je u prepunoj čitaonici Narodne biblioteke promovisan Zbornik istoriografskih radova “Pirot od turske kasabe do modernog grada”.  Promociju su organizovali Istorijski arhiv Pirot i Udruženje istoričara Pirot pod pokroviteljstvom Grada Pirota. Na promociji, a i među koricama samog Zbornika, mladi pirotski istraživači-istoričari prezentovali su brojne nove detalje iz istorije našeg kraja koji su do sada bili nepoznati, ili nedovoljno poznati stručnoj i široj javnosti.

Zbornik sadrži 20 istoriografskih radova eminentnih stručnjaka iz ove oblast koji su već predstavljeni na istoimenom naučnom skupu 12. oktobra. Urednik Zbornika je prof.dr Miloš Jagodić, a recenzenti prog.dr Goran Vasin, doc.dr Danko Leovac i dr Vladimir Jovanović.

Izdavač je Istorijski arhiv u Pirotu. O Zborniku su govorili Mila Panajotović, Igor Stamenović, Predrag M. Vidanović i Davor Lazarević, istoričari koji imaju i svoje radove u ovom zborniku, i Ivana Kostadinović, direktor Istorijskog arhiva u Pirotu. Moderator promocije bila je Bojana Mitić, diplomirani filolog.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker