Lokalna samouprava

Promocija programa finansijske podrške privrednicima – 600 miliona dinara bespovratnih sredstava

Regionalna razvojna agencija Jug, Ugovorna okružna privredna komora Pirot i grad Pirot promovisaće finansijske programe podrške sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Promocija će se održati u utorak, 22. februara, u sali Ugovorne okružne privredne komore Pirot, sa početkom u 11 časova. Tom prilikom biće predstavljeni programi podsticanja razvoja preduzetništva, koje je nedavno raspisalo Ministarstvo privrede, za koje je u 2022. godini opredeljenjo 600 miliona dinara bespovratnih sredstava. 

Sredstva su namenjena za nabavku mašina, opreme, dostavnih vozila, kupovinu/izgradnju, odnosno, investiciono ili tekuće održavanje proizvodnog ili skladišnog prostora, nabavku softvera i računarske opreme, kao i opreme za poboljšanje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata sopstvene proizvodnje.

Na promociji će biti predstavljena tri programa – Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku početnicima u poslovanju i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade. Poziv je upućen svim zainteresovanim privrednicima i preduzetnicima da učestvuju na promociji navedenih programa i da na taj način iskoriste priliku da se informišu o aktuelnim programima podrške u cilju unapređenja svog poslovanja.

Okupljenim privrednicima obratiće se Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, dr Dragan Kostić, predsednik UOPK Pirot, i Dragana Stojanović, direktorica RRA Jug.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker