Sport

Promocija “Evropskog dnevnika” u pirotskoj Gimnaziji

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020. godine. 

Prezentacija „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola u Pirotu biće održana u sredu, 22. januara od 12:30h u Svečanoj sali Gimnazije Pirot.  

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2019/2020“ i to:

• EU i Srbija;

• EU u tvom svakodnevnom životu;

• Mitovi o EU;

• Ljudska prava;

  • Životna sredina i klimatske promene;

• Prevencija nasilja;

  • Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Učenici, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju. 

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji. 

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.  

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja konkursa, pozivamo učenike i profesore iz Pirota da prisustvuju promociji nagradnog konkursa i informišu se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama. 

Prezentaciji u Svečanoj sali Gimnazije Pirot mogu prisustvovati učenici i profesori svih srednjih škola. 

Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020” i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker