Kultura

Prolećni koncert Doma kulture Pirot – Oduševljenje u prepunoj sali Doma Vojske

Sinoć je u sali Doma Vojske u Pirotu održan Prolećni koncert Doma kulture, pod nazivom “Kreštu sojće”, na kojem su nastupile sve folklorne sekcije, od najmlađih do veterana, izvodeći raznovrsne koreografije narodnih igara, a program je upotpunjen nastupom Pevačke grupe Doma kulture “Gugutke”. Velika koncertna sala Doma Vojske bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a veliki broj građana, s obzirom da nije bilo mesta za sedenje, na nogama je propratio program kojim se Pirot može ponositi.

Obistinilo se da će nastup svih folklornih sekcija biti veče za uživanje, kako je i najavio, folklorni pedagog pirotskog Doma kulture, Miloš Jončić. To se najbolje moglo videti prema reakcijama publike koja je burnim aplauzima nagrađivala svako izvođenje. Počelo se od najmlađih koji su se predstavili koreografijom dečjih igara. Zatim je usledila koreografija “Srbija”, igre sa našeg podneblja, veterani su igrali gradske igre i igre iz centralne Srbije, dok se prvi izvođački ansambl predstavio sa tri izvanredne koreografije – Vesele šopske igre, Gugutke i Igre sa Stare planine.

Pevačka grupa Doma kulture, koja je sve zapaženija, krajem prošle godine osvojila je drugo mesto na Međunarodnom festivalu u Rusiji za interpretaciju pesama iz pirotskog kraja, izvela je pesme pod nazivom Angelina i Ripnulo momče.

Direktor Doma kulture u Pirotu, Miško Ćirić, nije mogao da sakrije svoje zadovoljstvo svim onim što se događalo na sceni Doma Vojske i oko nje.

“Šta da vam kažem, videli ste i sami, reakcija publike najbolje govori. Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na rad svih sekcija, a ovaj koncert je prvenac, u smislu samostalne pripreme i realizacije za, folklornog pedagoga, Miloša Jončića i, šefa orkestra, Dušana Đorđevića. Koncert je protekao u najboljem redu, sala prepuna, posetioci oduševljeni” – rekao je Ćirić.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker