Obrazovanje

Proizvodi Mlekarske škole višestruko nagrađeni na Međunarodnom Sajmu poljoprivrednih proizvoda u Novom Sadu

Na jubilarnom 90-om Međunarodnom Sajmu poljoprivrednih proizvoda u Novom Sadu Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota osvojila je dve velike zlatne, dve zlatne medalje i plaketu za kvalitet svojih proizvoda. Dodela priznanja za ocenu kvaliteta u robnim grupama „Mlečni proizvodi, sirevi i sladoledi“ upriličena je na svečanosti koja je održana u utorak, 23. maja, u Velikoj sali Kongresnog centra „Master“ Novosadskog sajma.

Komisiju za ocenjivanje proizvoda činili su eminentni profesori sa poljoprivrednih fakulteta iz Novog Sada, Skoplja, Podgorice i Sarajeva. Visoke ocene i priznanja dobili su sledeći proizvodi: Organski pirotski ovčiji kačkavalj, Pirotski kačkavalj mešanac, beli sir i Organski pirotski kačkavalj od kravljeg mleka sa geografskom oznakom imena i porekla.

Medalje i plaketu preuzeo je u ime škole direktor Nenad Đorđević. “Ne mogu da sakrijem ponos što nekoiko godina unazad proizvodi naše radionice održavaju najviši nivo kvaliteta. Iz godine u godinu podižemo lestvicu na viši nivo. Posebno mi je drago što su najvišim ocenama ocenjeni i naši novi organski proizvodi koji su predstavljeni javnosti prošle nedelje. Siguran sam da ćemo i u godinama koje su ispred nas odgovoriti zahtevima koje tržište mleka postavlja, i da ćemo uspešno predstavljati grad Pirot i Mlekarsku školu” – rekao je direktor, Nenad Đorđević.

Sajam se održava u Novom Sadu od 20-26. Maja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker