Lokalna samouprava

Proizvođači pirotske vijagre spremni za sutrašnji FESTIVAL GURMANLUKA u Pirotu – Sajam pirotske peglane kobasice. Marko Đorđević na svom poljoprivrednom gazdinstvu peglanu pravi 15 godina i to isključivo od kozjeg i junećeg mesa!

Jedan od učesika sutrašnjeg Sajma peglane kobasice je i naš mladi sugrađanin Marko Đorđević, koji sa porodicom živi na selu u Barje Čifliku, i uspešno vodi svoje poljoprivredno gazdinstvo, čiji je jedan od aduta – upravo izuzetno kvalitetna peglana kobasica, koju Marko pravi isključivo od kozjeg i junećeg mesa.

Iako i Marko i njegova supruga Ivana rade u Pirotu, sa velikim zadovoljstvom i entuzijazmom vode Poljoprivredno gazdinstvo Đorđević, a osim izuzetno kvalitetne pirotske peglane kobasice, proizvode i čitav niz drugih domaćih specijaliteta poput džemova, slatka, domaće roštiljske kobasice, sušenice i još mnogo toga.

-Radimo sve onako kako su na selu naši preci radili decenijama unazad i drago nam je da na neki način ne samo da održavamo svoje domaćinstvo, već ga stalno i unapređujemo. Sajam pirotske peglane kobasice je jedan od izuzetno važnih sajmova koga svake godine sa velikom željom očekujemo. Peglanu kobasicu proizvodim 15 godina, najviše za sopstvene potrebe, a zadnje dve godine učestvujem na Sajmu i moram da kažem da sam prezadovoljan, i organizacijom i prodajom, što je i cilj. Sa suprugom planiramo da dalje unapređujemo gazdinstvo, naravno, izuzetno važna je i pomoć roditelja koji nam pomažu u našoj viziji da stalno unapređujemo i naše proizvode, a samim tim, i naše gazdinstvo-kaže Marko za Pirotske vesti.

Marko je inače i prvi mačonosac na plivanju za časni krst koje je ove godine po prvi put održano u Barje Čifliku.

Do Časnog krsta u Barje Čifliku prvi stigao meštanin Marko Đorđević

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de