Gradska hronika

Programom “Ne postoji ništa veće od dečije sreće”, PU “Čika Jova Zmaj” obeležava Međunarodni dan deteta

Međunarodni dan deteta, 1. jun, PU “Čika Jova Zmaj” obeležiće  programom pod nazivom “Ne postoji ništa veće od dečije sreće”, kao dan dece, dečje igre i sreće, nasuprot nasilju. Cilj manifestacije je da se organizuju druženja dece svih vrtića i odraslih i da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema njima kao i na to da svako dete zaslužuje jednaku šansu da bude srećno, zadovoljno, voljeno i sigurno jer nema dobre zajednice i kvalitetnog društva bez srećne dece.

Međunarodni dan deteta ustanovljen je na Ženevskoj svetskoj konferenciji o dobrobiti dece 1925. godine a zvanično usvojen u Međunarodnoj zajednici 1950. godine.

Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u PU “Čika Jova Zmaj” i ove godine obeležava 1. jun kao dan dece, dečje igre i sreće, nasuprot nasilju. Proslava Međunarodnog dana deteta je povod da se govori o dobrobiti dece, društvenoj brizi o njima, socijalnoj i porodičnoj zaštiti, zaštiti od raznih zloupotreba, zanrmarivanja, diskriminacije, zlostavljanja kao i različitim mehanizmima zaštite i podrške deci.

Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja kao i svi učesnici u vaspitno – obrazovnom radu u PU “Čika Jova Zmaj” daju doprinos i angažuju se svakodnevno ukazujući na značaj zaštite od nasilja kroz preventivni rad i program, kao i na to da svaki dan treba biti posvećen deci i njihovoj dobrobiti jer “Ne postoji ništa veće od dečije sreće”, navode iz Predškolske ustanove.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker