Lokalna samouprava

Programi u oblasti prekogranične saradnje još uvek u formi nacrta za koje će se glasati

Pirot je jedan od gradova u Srbiji koji važi za lidera u oblasti prekogranične saradnje. Zahvaljujući angažovanju na tom planu, svedoci smo, realizovani su brojni infrastrukturni projekti, projekti u oblasti obrazovanja, kulturnog nasleđa, sporta i još mnogo toga. Značajna uloga u prekograničnoj saradnji pripada i Pirotskom upravnom okrugu.

Nepovoljna epidemiološka situacija sprečila je direktne kontakte i razgovore o prekograničnoj saradnji kaže, načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, ali aktivnosti nisu obustavljene.

“Mi smo prošle godine imali jednu sesiju u novembu koju smo morali preko Vabaksa da odžimo zbog korone, jer preporuka je bila da se izbegnu okupljanja. Imali smo i u septembru, ove godine, jedno viđenje sa delegatima Programa Intereg Srbija – Bugarska 2021/27. godina. Još uvek nisu definisani programi za koje će moći lokalne samouprave, ili preduzeća da apliciraju za prekograničnu saradnju. Još uvek su to sada nacrti i modeli za koje se glasa. Sastanci su na nivou upoznavanja, još uvek su to neke šire teme iz kojih će se izdefinisati programi na osnovu kojih će moći da se aplicira”, kaže, pored ostalog, načelnica, DraganaTončić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker