Obrazovanje

Program “Godine uzleta” primer dobre prakse u ovom delu Balkana

U okviru projekta” Inkluzivno predškolsko vaspitanje  i obrazovanje” koji Ministarstvo prosvete realizuje uz pomoć zajma Svetske Bake a u saradnji sa UNICEF-om, na skupu koji se danas održava u Beogradu predstavljeni su rezultati podrške uvođenju Osnova programa  predškolskog vaspitanja i obrazovanja Godine uzleta i zajednički razmatrani dalji pravci razvoja. Predstavnica UNICEF-a, Vesna Kartal, istakla je da je Srbija  uvođenjem programa Godine uzleta primer dobre prakse u ovom delu Balkana.

Skup kojem prisustvuje preko 300 učesnika iz cele Srbije   je otvorila Anamarija Viček, državna sekretarka Ministarstva prosvete. Među učesnicima su Emilija Popović, rukovodilac  pirotskog odseka ATVSS i Olivera Vukovojac, direktorka PU “Čika Jova Zmaj”, sa saradnicima.

“Grad Pirot institucionalno prati razvoj i implementaciju savremenih programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja Godine uzleta, i primenom u praksi, jer je PU “Čika Jova Zmaj” klaster centar i programski, kroz akreditovan program za vaspitače u skladu sa novim tendencijama, jer od 1.oktobra školujemo u ATVSS Odseku Pirot po novoj akreditaciji vaspitače” – ističe Emilija Popović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker