Obrazovanje

Program aktivnosti Dečje nedelje Osnovne škole „Dušan Radović“

Osnovna škola „Dušan Radović“ tradicionalno, godinama unazad, obeležava „Dečiju nedelju“. Tako, i ove školske godine, u skladu sa sloganom i programom Dečije nedelje, u našoj školi će se realizovati različite aktivnosti.

U četvrtak , 06.10.2022. godine u 12:30 časova u školskom dvorištu, realizovaće se niz aktivnosti koje imaju za cilj da pokažu šta sve deci treba da zdravo i srećno rastu. Učenici i nastavnici prvog razreda realizovaće sportsku aktivnost „Igrom i druženjem rastemo do neba“ , učenici drugog razreda imaće likovnu radionicu „Zdravom hranom rastemo do neba“, učenici trećeg razreda sportsku aktivnost „Igre za dečiju sreću“, a učenici četvrtog razreda likovnu radionicu „Ako želiš…“. U izdvojenim odeljenjima će se takođe održati niz aktivnosti. U selu Temska realizovaće se likovna radonica „Jedi zdravo, rasti pravo“ , u Crnoklištu ekološka radionica „Zdravom hranom do visine“ a 03.10.2022. godine u Staničenju i Gradašnici sportska aktivnost „Kroz igru rastem do neba“. Realizatori: nastavnici razredne nastave u matičnoj školi i izdvojenim odeljenjima.
Za učenike od prvog do četvrtog razreda će se istog dana na sportskim terenima realizovati promocija fudbala u saradnji sa FK „Radnički Pirot“ (trener Bojan Dojkić, Mihajlo Marinković), a za učenike petog razreda promocija tenisa u saradnji sa Teniskim klubom Pirot ( trener Momčilo Mitić, asis. Veljko Čalić). Realizator: Marko Mančić, Dragan Cvetković
Istog dana, biće održana radionica sa Đačkim parlamentom na temu „Imam pravo da rastem zdravo“. Realizatori: koordinatori Đačkog parlamenta: Marija Dimitrijević, Snežana Đorđević, Jovana Krasić.
U periodu od 03.10.2022.-09.10.2022. godine, sve odeljenjske starešine će u okviru svojih časova odeljenjske zajednice posvetiti pažnju Dečijim pravima. Takođe, u istom periodu će u holu škole biti organizovana izložba učeničkih radova na temu slogana Dečije nedelje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker