Bela Palanka

Proglašenjem pobednika, uz trubače, završeni Dani banice u Beloj Palanci

Proglašenjem pobednika u izradi najbolje slane, slatke, integralne i kreativne banice i uz trube Dejana Petrovića i njegovog  Big benda, završena je najveća gastru turistička manifestacija “Dani banice” u Beloj Palanci. Nagrade za pravljenje najbolje banice podeljene su i u novinarskoj konkurenciji kao i najmlađim učesnicima dečje olimpijade. Ovogodišnje Dane banice posetio je oko 65.000 gostiju iz čitavog regiona, što prema proceni Turističke organizacije predstavlja rekordnu posećenost manifestacije.

Pobednica u pravljenju slane banice je Dobrila Ranđelović Jevrić iz Ćuprije, koja je već dobila  zadatak da  sledeće godine pravi džinovsku banicu koja se tradicionalno deli posetiocima poslednjeg dana manifestacije. U kategoriji za najbolju slatku banicu  prvo mesto osvojila je Angelina Nikolić iz Bele Palanke dok je najuspešnija u pravljenju Integralne banice  bila Slavica Todorović iz Medoševca. Za najkreativniju banicu nagrađena je Julija Veljić iz Niša a nagradu za najbolje aranžiran sto osvojila je Milica Rančić iz Medoševca.

Najbolju novinarsku banicu napravila je Ljudmila Ristić Miladinović, novinarka TV Prva. Prvo mesto na dečijoj olimpijadi osvojila je Una Ignjatović iz Crvene Reke.

U Turističkoj organizaciji Bela Palanka kažu da je posećenost bila rekordna  i da je manifestacija protekla u najboljem redu, bez ikakavih problema i incidenata.  Najviše gostiju i ove godine bilo je iz susedne Bugarske, bilo je onih koji su dolazili na jedan dan ali I posetilaca koji su tokom sva tri dana uživali u dobroj hrani I programu manifestacije. Zbog ograničenih smeštajnih kapaciteta Bele Palanke brojni gosti bili smešteni u Pirotu, Nišu i okolnim mestima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker