Dimitrovgrad

Proglašena vanredna situacija u Dimitrovgradu, ugroženim selima dopremaće se hrana i lekovi

U Dimitrovgradu je večeras održana proširena sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Na sednici su razmotreni izveštaji o stanju na putevima na teritoriji opštine Dimitrovgrad, izveštaj Doma zdravlja o broju dece predškolskog i školskog uzrasta sa simptomima gripa, kao i izveštaj ekipa sa terena koje su obišle najugroženija domaćinstva na rubnim delovima opštine.

   Na osnovu iznetih izveštaja i zaključaka doneta je odluka da se, zbog obilnih snežnih padavina, neprohodnosti lokalnih i mahalskih puteva, kao i povećanog broja predškolske i školske dece obolele od gripa i proglašene epidemije gripa na teritoriji Pirotskog okruga, na celoj teritoriji opštine Dimitrovgrad proglasi vanredna situacija. Ugroženom stanovništvu u selima Burela, Derekula, Visoka i Zabrđa biće dopremnljene životne namirnice i lekovi. Povratak đaka u školske klupe za sada je odložen za ponedeljak, 16. januar, a raspust je produžen i za decu pripremnih grupa predškolske ustanove.

   Prema rečima predsednika opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova, odluka o proglašenju vanredne situacije bila je sasvim očekivana s obzirom na to da je Dimitrovgrad druga opština u Srbiji po količini padavina i visini snežnog pokrivača.

   „Ekipe JP Komunalac su na terenu i do danas nisu prestale sa radom, ali je stanje ipak kritično na pojedinim mestima“, izjavio je Dimitrov. On je naglasio da su pojedini putni pravci prema selima Burela i Derekula trenutno presečeni, te su mahale i zaseoci većine tih sela nedostupni za mehanizaciju, ali i istakao da će se odmah krenuti sa dogovorima o dostavljanju  neophodnih namirnica i lekova ugroženim domaćinstvima.

   „Đaci neće sutra krenuti u školu, raspust se produžava do ponedeljka, s tim što ćemo pratiti stanje u toku narednih nekoliko dana i videti da li će oni moći da krenu u školu od ponedeljka“, dodao je Dimitrov. „Razlozi za to su višestruki, a prvenstveno proglašena epidemija gripa, kao i jak minus i obilne padavine koje sprečavaju većinu đaka i da dođu do škole.“

 

izvor: Far.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker