Obrazovanje

Profesori pirotske Gimnazije aktivni i uspešni na onlajn stručnih usavršavanjima

Kada su u pitanju novonastale epidemiološke okolnosti i Gimnazija Pirot, paralelno sa onlajn nastavom odvijaju se i onlajn seminari i stručna usavršavanja profesora, kao i razna takmičenja i konkursi u kojima učestvuju pirotski gimnazijalci.

Tokom protekle nedelje, tačnije u sredu i četvrtak, 9. i 10. decembra odvijao se onlajn međunarodni obrazovni maraton na ruskom jeziku pod nazivom „Aktuelna Rusija“ u kome je aktivno učestvovala Marina Vacić, profesor ruskog jezika u pirotskoj Gimnaziji. Program se odvijao u četiri tematska bloka paralelno, a predavanja i radionice vodili su istaknuti profesori sa Moskovskog Instituta Puškin.

pirotska gimnazija

U okviru ovog obrazovnog maratona održan je i konkurs „Ruski – jezik prijateljstva“ na kom su učesnici imali zadatak da napišu esej na zadatu temu. Među pobednicima na konkursu, sa osvojenim trećim mestom, je i Marina Vacić, profesor pirotske Gimnazije.

Organizator ove manifestacije bio je Centar za strateške projekte u saradnji sa Ruskim domom iz Beograda. U toku je i dvodnevna godišnja konferencija Udruženja nastavnika engleskog jezika (ELTA), koja se po prvi put održava u virtuelnom okruženju. Učesnici mogu, u zavisnosti od interesovanja i uzrasta svojih učenika, da biraju kojim plenarnim predavanjima će prisustvovati, pošto se većina njih održava istovremeno.

U ovoj konferenciji, učestvuju i profesori engleskog jezika pirotske Gimnazije: Marija Petrović, Mila Rutalj, Aleksandra Todorović i Marija Ćirić. Konferencija se ove godine održava pod sloganom „Budi promena koju želiš da vidiš u svetu“ („Be the change you want to see in the world“), a predavači su eminentni stručnjaci iz sveta i regiona.

Centar za komunikacije Gimnazije Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker