Obrazovanje

Profesori Gimnazije Pirot na stručnom usavršavanju u Višiju u Francuskoj

U periodu od 10-22.jula petoro profesora pirotske Gimnazije, svi članovi Tima za bilingvalnu nastavu, boravi u Višiju, u Francuskoj, gde na Institutu Kavilam pohađaju časove francuskog jezika i metodike nastave. Ovaj boravak je deo obaveznog  godišnjeg stručnog  usavršavanja profesora bilingvalaca i znači mnogo za njih same, ali i za učenike kojima predaju, kao i za bilingvalnu nastavu u školi.

Nastavu u Višiju pohađaju  profesori LJubomir Milanović, Ivica Panić, Vesna Vidačić, Brankica Savić i direktorka škole, Ivana Kostadinović. Uči se i usavršava jezik, ali i nove metode u nastavi francuskog jezika.

Institut Kavilam je za  polaznike studijskih programa, pored kvalitetne i zanimljive nastave i literature, obezbedio i odličan kulturni program. Organizovan je obilazak grada, u pauzi između prepodnevnih i popodnevnih predavanja, profesori su posetili Operu,  organizovan  je prijem u Svečanoj sali Grada Višija.

Sve prisutne, profesore i studente  na usavršavanju iz različitih zemalja sveta, pozdravili su pomoćnik gradonačelnika, gdin Bernard Kajdan, i direktor Instituta  Savilam, gdin Gregori Lasne.

U četvrtak je Veče degustacije nacionalnih proizvoda, i svaka škola, tj. grad/država predstaviće svoje specijalitete. Planirane su i druge kulturne, zabavne i sportske aktivnosti. Za 20.jul planirano je tradicionalno, Internacionalno veče kada svaka škola običajima, igrom, pesmom, umetničkim programom treba da predstavi svoj grad i zemlju.

Boravak profesora Gimnazije u Višiju finansiraju Grad Pirot i Tigar Tajers.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker