Kultura

“Probudi se Kato” oduševila publiku

Na Kamernoj sceni Narodnog pozorišta u Pirotu sinoć je premijerno odigrana komedija “Probudi se Kato”, koja je naišla na odlične reakcije pirotske pozorišne publike.

DSCF5448_resize

Reditelj predstave Miloš Jagodić kazao je da je jako teško raditi komediju jer je današnjeg savremenog čoveka mnogo teže nasmejati, negoli rasplakati ili zamisliti.

-Ja mislim da je komedija najteži žanr. Naravno, uvek kada gledate komediju, deluje da bi ona lako mogla da se napravi, ali da bi se došlo do te lakoće, te pitkosti, da je sve to penušavo, lagano, zapravo iza toga stoji jako velika preciznost, a to znači dugačak, studiozan i jako precizan rad. Zaista mislim da je komedija najteži žanr. Kada radite dramu, tu tekst mnogo više radi za vas, tu ima nekih pametnih rečenica, misli koje valja zapamtiti, zapisati. U komediji toga nema. Naprosto, vi kao reditelj kroz situacije, zajedno sa glumcima, kroz likove, morate napraviti  tu komičnost. Da ne pričamo o onome što je opšta karakteristika današnjeg vremena, a to je da je današnjem savremenog čoveka mnogo teže nasmejati, nego rasplakati ili zamisliti-kazao je reditelj Jagodić.

DSCF5470_resize

Glumac Aleksandar Radulović, koji je u komadu “Probudi se Kato” tumačio lik Mame kaže da se pirotska publika uželela komedije.

-Došli smo do zaključka da posle Geze, koja je poprilično teška predstava, Žabara, predstave koja takođe ima neku svoju drugu priču, publici damo jednu laganu komediju koja će ljude nasmejati. Nema tu puno filozofije, nema puno razmišljanja, to je prosto ona vrsta komada vodvilj, gde ti dođeš, nasmeješ se i nasmejan izađeš iz pozorišta-kazao je Radulović.

DSCF5476_resize

Predstava je rađena po tekstu Milana Grgića, adaptaciju su radili Nataša Ilić i Milog Jagodić, scenografiju i kostimografiju radila je Ivana Savić, kompozitor Stefan Filipović, koreograf Tijana Ćirić a lektor Nataša Ilić.DSCF5462_resize

U predstavi su učestvovali glumci Milan Nakov, Zoran Živković, Aleksandar Aleksić, Delča Gigov, Danijela Ivanović, Aleksandar Radulović i Borjanka Ljumović.

DSCF5449_resize

Tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker