Gradska hronika

Probni rad zatvorenog bazena narednog meseca!

U susret narednoj sednici lokalnog parlamenta, i donošenju još jedne odluke u vezi zatvorenog bazena, odbornici su danas obišli završne radove, kako bi se, po rečima direktora Direkcije za izgradnju Branislava Kostića, upoznali sa svim završnim radovima na izgradnji najvećeg javnog objekta u gradu.

zatvoreni bazen_2

Prvo punjenje bazena vodom i prvo testiranje počeće krajem narednog meseca, kada će svi radovi biti završeni. U tom periodu sledi probni rad, dogrevanje vode i kontrola svih sistema za funkcionisanje bazena.

Pre zvaničnog otvaranja objekta neophodno je ispoštovati zakonske procedure. Potrebno je uraditi primopredaju objekta sa nadležnim ministarstvom, sa kojim zajedno realizujemo ovaj projekat, zatim je potrebno formirati Komisiju za tehnički prijem objekta, koja ima zadatak da proveri da li je sve urađeno u skladu sa projektom i na kraju izdavanje upotrebne dozvole za rad koja će i značiti stavljanje objekta u funkciju – izjavio je danas pred odbornicima Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju opštine Pirot.

zatvoreni bazen_1

Savremena i veoma kvalitetna oprema renomiranih proizvođača ugradjena je upravo u ovaj zatvoreni bazen, za plivače dimenzija 33×25 metara i jedan manji za neplivače.

zatvoreni bazen_09I odbornici su danas imali priliku da se uvere da smo pri samom kraju izgradnje zatvorenog bazena i da je preostalo još oko 3% radova kako bi sve bilo kompletno. Ostalo je da se dovrši deo fasade, ugradi lift, postavljanje keramika je već pri kraju i još neke finese je potrebno dovršiti. Kompletna oprema, garderoberi, golovi za vaterpolo, skakaonice, mreže, sve je tu i čeka na postavljanje. Objekat će imati teretanu, saunu, konferencijsku salu, lokale, što sve govori u prilog tome da se radi o jednom ozbiljnom objektu koji će služiti našim sugrađanima – kazao je Kostić.

Ukupna vrednost ove investicije je 470 miliona dinara, a po sistemu “pola-pola” finansijeri su Opština Pirot i Vlada Republike Srbije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker