Gradska hronika

Problemi stanara u Jevrejskoj:Sa krovova padaju ploče

Stanari nekoliko višespratnica u Jevrejskoj ulici u Pirotu, suočili su se sa nesvakidašnjim problemom:sa krovne opšivke, sve češće padaju  ploče i ugrožavaju bezbednost prolaznika i njih samih, ali i dece koja ulaze i izlaze u zgrade.

 

Azbestne, ili ploče od nekog sličnog materijala, kako kažu stanari  padaju naročito tokom kišnih dana i pri nagloj promeni temeratura, sa visine od tridesetak metara, što je i te kakva opasnost za mališane i mnogobrojne vlasnike stanova, pa otuda i pisano upozorenje.

 

O problemu čija sanacija vredi bar 60 hiljada evra, upoznati su upravnici zgrada, kao i građevinska inspekcija.

Shodno aktuelnim propisima, problem će morati izgleda da rešavaju sami sa upravnicima, medjutim veliki broj njih kaže da nema toliko sredstava da učestvuje u sanaciji.

Osim  prolaznika i dece na obližnjem igralištu, najugroženiji su vlasnici stanova u potkrovlju, gde je prema rečima jedne stanarke već počelo da prokišnjava.

Da li će problem biti rešen pre prvih jesenjih kiša i mrazeva ostaje da se vidi. Višespratnice  u naselju “Lepa Brena” podignurte su pre tridesetak i više godina, i od tada se gotovo ništa nije ulagalo u održavanje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker