Gradska hronika

Problemi sa prigradskim prevozom na linijama ka Barje Čifliku, Rasnici, Ponoru biće rešeni izborom novog prevoznika

Nakon pritužbi meštana sela Barje Čiflik i Rasnica da prevoznik koji je dobio ovu liniju ne obavlja kako treba prevoz, zbog čega po tvrdnjama meštana, deca ne mogu da redovno pohađaju školu, iz Gradske uprave najavljuju da će ugovor sa prevoznikom koji drži linije ka selima Barje Čiflik, Rasnica, Ponor, biti raskinut i biće pokrenut postupak za izbor novog prevoznika, kazao je danas Pirotskim vestima načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno komunalne delatnosti Zoran Krstić.

 

-Mi smo više puta ukazivali prevoznicima nakon prijava od strane građana da dodeljene linije moraju da se poštuju, međutim u slučaju prevoznika Dampex koji na prigradskom paketu linija Pirot-Barje Čiflik-Rasnica, zatim Pirot-Ponor i Pirot-Blato-Kostur neredovno obavlja linijski prevoz. Non-stop imamo prijave iz ovih sela, deca ne mogu da idu u školu na adekvatan način, nemaju prevoz. Pokušali smo više puta da rešimo taj problem, i danas smo imali razgovor i naš predlog biće da uvedemo novog prevoznika na tom paketu linija-kazao je Krstić Pirotskim vestima.

Milan Radovanović koji sa porodicom živi u selu Barje Čiflik kazao je za Pirotske vesti da više od dva meseca deca, zbog nesaobraćanja autobusa, ne mogu ili otežno pohađaju školu.

-Snalazimo se kako znamo i umemo. Organizujemo se pa decu vozimo u školu u susednu Rasnicu automobilima, a često i nastavnici i profesori kada krenu ka školi pokupe decu kad ih vide pokraj puta i odvezu do škole. Problem je zaista veliki. I ranije, dok se linija koliko toliko održavala, dešavalo se da deca i po sat vremena zimi čekaju autobus koji kasni da ih odveze u školu-kaže Radovanović u izjavi Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker