Obrazovanje

Priznanje za mlade inovatore iz Tehničke škole

Na nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija, koje je održano od 22. do 24. maja u organizaciji “Dostignuća mladih u Srbiji”, tim Tehničke škole EyeScape osvojio je specijalnu Telegroup nagradu za najbolju primenu informaciono – komunikacionih tehnologija i alata u poslovanju i edukaciju na Telegroup akademiji za digitalnu transformaciju.

Kriterijumi za ovu nagradu, između ostalog, su : upotreba IT alata za kreiranje proizvoda, upotrebna vrednost IT proizvoda i tržišna primena, upotreba IT alata za plasman proizvoda, razvoj ili upotreba gotovih aplikacija u marketinške svrhe.

Članovi učeničke kompanija EyeScape su Ana Jovanović, Jana Kostić, Aleksandar Panić, Mladen Ristić sa obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija i Aleksa Mladenović i Nikola Pejčić, učenici profila Tehničar mehatronike. Njihova kompanija modifikuje obuću ugradnjom senzora kako bi se poboljšalo kretanje i olakšale životne aktivnosti slepih i slabovidih osoba.

Na takmičenju se, pored originalnosti proizvoda, timskog duha, kompanijskog izveštaja, intervjua sa članovima žirija, scenske prezentacije, demonstracije stečenih znanja, ocenjivao i izgled i uređenje štanda u Beo Shopping Centru.

Tim Tehničke škole duguje zahvalnost kompaniji Tigar Tyres, koja je svojom donacijom omogućila predstavljanje učeničke kompanije tokom sajma. Ideju ove kompanije podržali su i: Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Udruženje za pomoć MNRL Pirot, Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih iz Pirota, Miljana Krstić Manić – oftomolog u Opštoj bolnici u Pirotu  i mnogi drugi.

Mentor učenika je Sanja Rančić, nastavnik ekonomske grupe predmeta, uz tehničku pomoć Bojana Ćirića, nastavnika stručnih predmeta iz oblasti elektrotehnike.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker