Kultura

Priznanje pirotskom umetniku Milanu Ujki Maniću, svojim radovima odao počast Nikoli Tesli

Piroćanac Milan Manić Ujka, koji se veoma uspešno bavi digitalnom umetnošću, na šestom po redu Regionalnom festivalu gifova (animirana forma sačinjena od više frejmova – slika) “GIFEST#6” u Subotici dobitnik je specijalnog priznanja u konkurenciji 60 stvaralaca iz Srbije, Bosne, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Mađarske.

-GIF je animirana forma sačinjena od više frejmova. On je praktično sinonim za kratke i sažete ponavljajuće animacije. Autori GIF-ova tj. GIFARTISTI se izražavaju vizuelno, šalju neku poruku: apstraknu ili društveno angažovanu. Moja poruka je bila apstraktna. Bavio sam se geometrijom, mehanikom i obrtnim magnetnim poljem, čime sam na svoj način odao počast Nikoli Tesli. Omaž našem najvećem pronlazaču-kazao je Pirotskim vestima Manić.

Manić se dugo godina uspešno bavi digitalnom umetnošću, po čemu je jedan od pionira u zemlji. Odnedavno je ostvario status lica koje samostalno obavlja umetničku delatnost iz oblasti proširenih medija, postao je član ULUS-a(Udruženje likovnih umetnika Srbije), što predstavlja veliku potvrdu i priznanje za njegov dosadašnji rad. Učestvovao je na velikom broju izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker