Obrazovanje

Priznanje Mlekarskoj školi za kvalitet organskog ovčijeg pirotskog kačkavalja

Juče je u Etno dvorištu u hali 3 Beogradskog sajma, upriličena dodela nagrada na 15. Međunarodnom sajmu „Etno hrana i piće“. U robnoj grupi „PROIZVODI ORGANSKE POLJOPRIVREDE“ Mlekarska škola „Dr Obren Pejić“ iz Pirota nagrađena je priznanjem za kvalitet organskog ovčijeg pirotskog kačkavalja.

Sajam je održan u Beogradu od 25. do 28.novembra u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i grada Beograda. Tokom tri dana trajanja manifestacije privrednici iz celog regiona, proizvođači tradicionalnih srpskih delikatesa, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, regionalnih komora, i mnogobrojni posetioci imali su priliku da uživaju u čarima tradicionalne srpske kuhinje i osete etno prizvuk starih vremena.

Pirotski kraj je, kao i mnogo puta do sada, uspešno predstavljala Mlekarska škola sa svojim proizvodima. Kao potvrda visokog ranga proizvoda Mlekarske škole je i nagrada sedmočlanog stručnog žirija sačinjenog od stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker