Gradska hronika

Priznanja za pirotsku peglanu kobasicu, sir, kačkavalj

Pirotski brendovi, posebno pirotska peglana kobasica “Boemska potkovica”, pirotski kačkavalj Mlekarske škole i druge prerađevine od mleka doneli su u Pirot čak četiri značajna priznanja sa Sajma etno hrane i pića u Beogradu, izuzetno značajne međunarodne manifestacija koja za cilj ima promociju lokalnih specijaliteta i brendova. 

Jedan od nagrađenih, Dalibor Tošić, vlasnik kafane Boem i vlasnik pogona za proizvodnju peglane kobasice kazao je da je reč o veoma značajnom priznanju.

-To je jedno od najvećih priznanja koje daje Sajam. Mi smo zadnjih desetak godina izlagači na tom sajmu, žiri je prepoznao naše napore i dao nam nagradu za konstantni kvalitet-kazao je Tošić.

Predsednik Udruženja preduzetnika Veroljub Mihajlović kazao je da su pojavljivanje proizvođača iz Pirota na ovoj manifestaciji pomogli Fond za poljoprivredu Grada Pirota, Ugovorna okružna privredna komora, a organizator nastupa je Udruženje preduzetnika.

-Nastupilo je 13 proizvođača tradicionalne hrane. Na oceni kvaliteta, četiri proizvođača su dobila značajna priznanja. Mlekara Ćirko je dobila priznanje za pirotski kačkavalj, Porodično gazdinstvo Tošić za ovčiji sir a Mlekarska škola dobila je priznanje za pirotski kačkavalj. Dalibor Tošić je dobio priznanje za pirotsku peglanu kobasicu-kazao je Mihajlović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker