Lokalna samouprava

Priznanja uspešnim privrednicima Pirotskog okruga. Vladimir Ilić i Dragan Ćirić privrednici godine

Večeras su na prigodnoj svečanosti koju su organizovali Opšte udruženje preduzetnika uz pomoć Ugovorne okružne komore Pirot podeljena priznanja uspešnim privrednicima i preduzetnicima Pirotskog okruga. Na sednici Upravnog odbora Opšteg udruženja preduzetnika razmatrano je ukupno 36 pristiglih predloga za nagrade. Priznanja za privrednike godine dobili su Vladimir Ilić, direktor Tigra AD i Dragan Ćirić, vlasnik i direktor “D-Company” iz Babušnice. Nagrade su uručili dr Dragan Kostić, predsednik UOPK Pirot i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić.

Dobitnici priznanja:

Zlatnu plaketu za preduzetnike godine dobili su:

-Goran Antić, direktor FIBO d.o.0 iz Pirota,

-Zoran Nikolov, direktor Mlekare “Stara planina” iz Dimitrovgrada,

-Slaviša Veljković, direktor “Ferstil” iz Bele Palanke,

-Ivan Petrović, direktor firme “Maget” iz Bele Palanke,

-Miodrag Stojanović, direktor stovarišta “Stojanović” iz Pirota,

-Vitomir Jovanović, vlasnik kafane “Trojka” iz Pirota.

-Priznanje “Zlatno pero u novinarstvu” dobio je vlasnik i urednik portala pirotskevesti.rs

Aleksandar Ćirić,

Priznanje je uručeno i Siniši Zlatanovu, poznatom preduzetniku iz Pirota.

Nebojša Bogdanović: Pirot – svetao primer preduzetništva

U svom govoru na otvaranju svečanosti Nebojša Bogdanović, stručni savetnik Ugovorne okružne komore Pirot, kazao je da su pirotski privrednici veoma preduzimljivi.

-Budući da sam i odbornik u Gradskoj skupštini Niša ja često kao primer ističem pirotske privrednike. Ovde u Pirotu imate dva giganta – Tigar tajers i Tigar AD što zaista ima izuzetan značaj za celokupni privredni ambijent. Takođe, Pirot ima bogatu tradiciju. Ta sinergija je od ogromnog značaja. Drago mi je da svoja iskustva iz komorskog sistema mogu da prenesem i u Pirotu. Lokalne samouprave Grada Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada dobro prate preduzetništvo uz nezaobilaznu ulogu Komore koja se redovno konsultuje prilikom donošenja odluka koje se tiču poboljšanja privrednog ambijenta, preduzetništva i sličnih važnih odluka za privredu-kazao je Bogdanović.

Direktor Ilić: Tigar AD se budi

Direktor Tigra AD Vladimir Ilić kazao je novinarima da na ovo priznanje gleda kao na veliku obavezu.

-Tigar AD se budi kao kompanija. Tu su neki realni pokazatelji kako se radilo u zadnjih dve i po godine. Primera radi 2018. godine smo 30 posto više prometa imali nego prethodne godine, ove godine nastavljamo istu tendenciju rasta sa manjim brojem zaposlenih. Zapošljavamo mlade ljude, dok ljudi koji nisu u proizvodnim delatnostima ili idu uz socijalni program ili prelaze u proizvodnu radnu snagu i doprinose da rezultat kompanije bude još bolji-kazao je direktor Ilić.

Dragan  Ćirić (D-Company): Imamo preko 400 zaposlenih, i dalje širimo proizvodnju

-Ovo priznanje mnogo znači. Imamo preko 400 zaposlenih, i dalje širimo proizvodnju u Slobodnoj zoni Pirot, imamo akcije u jednoj Norveškoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom vetrogeneratora, uskoro “ulazimo” u još jednu norvešku kompaniju-najavljuje direktor Ćirić.

foto Aleksandar Radovanović

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker