Ljudi velikog srca

Priznanja humanim Piroćancima

Danas su u Svečanoj sali grada Pirota, u organizaciji lokalne samouprave i Crvenog krsta Pirot, najhumanijim Piroćancima, koji su krv davali 50, 75 i 100 puta uručena priznanja za iskazanu humanost. Priznanja za 100 davanja krvi dobilo je četvoro naših sugrađana, za 75 dvanaestoro, a preko 50 humanih Piroćanaca dobilo je priznanje za  50. davanje krvi onima kojima je to najpotrebnije.

_ACA9856_resize

U ime lokalne samouprave, davaocima krvi zahvalili su se na iskazanoj humanosti pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović i zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović.

-Želim da iskažem veliku zahvalnost svima koji su iskazali, u ogromnom broju navrata, spremnost da onima kojima je najpotrebnije, daju krv-kazala je Golubovićeva.

_ACA9874_resize

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović takođe se zahvalio našim humanim Piroćancima i pozvao sve Piroćance da u što većem broju daju krv kako bi bilo uvek dovoljno jedinica krvi za one kojima je to najneophodnije. Panajotović je i najrevnosnijim davaocima uručio priznanja.

_ACA9893_resize

Sekretar Crvenog krsta u Pirotu Sanja Stanković rekla je da je reč o tradicionalnoj akciji povodom Dana dobrovoljnog davalaštva krvi i dodala da se ovaj dan godinama unazad obeležava zahvaljujući odličnoj saradnji sa pirotskim Zavodom za transfuziju krvi.

Doktorka Marina Džunić, koja rukovodi pirotskim Zavodom za transfuziju naglasila je da davajući krv, davaoci aktivno učestvuju u lečenju pacijenata, jer ni jedan ulazak u hiruršku salu ne može da se izvede bez zaliha krvi.

-Kao grad smo izuzetni kada je u pitanju davalaštvo, imamo sasvim dovoljno krvi kada su u pitanju naše potrebe, a toga ne bi bilo da nije velikog broja dobrovoljnih davaoca krvi-kazala je dr Džunić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker