Lokalna samouprava

Privrednicima namenjeno preko milijardu i po dinara za nabavku nove opreme i mehanizacije

U okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini Ministarstvo privrede objavilo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava. Opredeljena sredstva namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća, pravna lica i preduzetnici upisani u APR najkasnije do 31. decembra 2019. godine za nabavku sledeće opreme:

1. Nove opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara, i to: Proizvodne opreme ili mašina, transportno manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta, delova specijalizovanih alata i mašina, i mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje.

2.Nove opreme za izvođenje građevinskih radova, odnosno građevinske mehanizacije za obavljanje građevinskih radova.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama:

HALKBANK, Beograd

BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA AKCIONARSKO DRUŠTVO Beograd

PROCREDIT BANK A.D. Beograd

CRÉDIT AGRICOLE BANKA SRBIJA, A.D. Novi Sad

ERSTE BANK A.D. Novi Sad

EUROBANK AKCIONARSKO DRUŠTVO Beograd

INTESA LEASING DOO Beograd

UNICREDIT LEASING DOO Beograd

 

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju mikro, mala i srednja, pravna lica i preduzetnici upisani u APR najkasnije do 31. decembra 2019. godine.

 Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit odnosno finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% od neto vrednosti opreme koja se nabavlja. Učešće privrednih subjekata iznosi 5% od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa. Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme na dan 31. decembra 2020. godine po evidenciji Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja: 1 zaposlen – do 1,0 milion RSD, 2-5 zaposlena – do 2,5 miliona RSD, 6 i više zaposlenih – do 5,0 miliona RSD.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 1.550.000.000,00 dinara. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2021. godine.

Za pomoć prilikom konkurisanja, zainteresovani privredni subjekti se mogu javiti u kancelariji Regionalne razvojne agencije “Jug” na Omladinskom stadionu u Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker