Lokalna samouprava

Privredna komora Pirot: Obuke za šivače, konobare, usavršavanja za stočare

Ugovorna okružna komora Pirot u narednom periodu realizovaće veliki broj obuka i prekvalifikacija kako bi se poboljšala kvalifikaciona struktura nezaposlenih, ali i obavila prekvalifikacija za zanimanja za kojima je velika potražnja na lokalnom tržištu, tačnije među poslodavcima u Pirotu. Trenutno je, kako kažu za Pirotske vesti u UOPK Pirot, najveća potražnja za šivačima, kao i ugostiteljskim radnicima, posebno konobarima. 

Obuka za konobare

Već od 25. do 27. februara biće organizovana obuka za konobare i to u hotelu Ana Lux.

– Svrha programa obuke je podizanje stručnosti, kompetentnosti i produktivnosti za rad u struci. Realizuje se radi osposobljavanja polaznika i unapređivanja stručnih kompetencija za obavljanje poslova konobara, a u cilju povećanja konkurentnosti na tržištu rada-kažu u UOPK Pirot.

 Obuka za 30 šivača

Najkasnije 15. marta počeće da se realizuje i obuka za 30 šivača, za potrebe kompanije E Miroljo.
-U pitanju je tromesečna Obuka za 30 radnika tekstilne struke – šivača. Po Programu obuke planirano je da se realizacijom obuke krene najkasnije do 15. marta 2019. godine. Potpisan je Ugovor o međusobnoj saradnji na realizaciji obuke izmedju Komore Pirot kao organizatora Obuke, Grada Pirota kao finansijera obuke, Tehničke škole Pirot gde će se realizovati teorijski deo obuke i kompanije E. Mirolio d.o.o. gde će se sprovesti praktični deo obuke. Nakon završene obuke svi polaznici će dobiti sertifikate. Predselekcijiu kandidata vršiće Nacionalna služba za zapošljavanje filijale u Pirotu-kažu za Pirotske vesti u UOPK Pirot.

Usavršavanja za stočare

Početkom marta, tačnije 6. marta, održaće se predavanje namenjeno unapređenju stočarske proizvodnje u našem kraju.

 -Predavanje na temu savremenih tehnologija u gajenju preživara održaće se u  organizaciji UOP Komore Pirot, Regionalne privredne komore Niš i Agrojug – emisijom koja se bavi poljoprivredom. Cilj predavanja je upoznavanje sa savremenim tehnologijama u stočarstvu koje doprinose efikasnijem i ekonomičnijem poslovanju u ovoj oblasti, predlog mera za poboljšanje proizvodnje kao i perspektiva razvoja stočarstva na teritoriji pirotskog okruga. Predavači su Prof. dr Zoran Ilić, Prof. dr Miloš Petrović i Msc. Ljubiša Petrović-kažu u Komori.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker