Gradska hronika

Privode se kraju radovi na vodovodu u Senjskoj ulici – Uporedo se radi i na seoskim vodovodima

Zamena vodovodne mreže u gradu jedan je od prvih prioriteta JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot i realizuje se svake godine prema predviđenoj planskoj dinamici u saradnji sa JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta. Svake godine oko 50 miliona dinara sopstvenih sredstava “Vodovod” izdvaja za planirane investicije, i oko 5 kilometara vodovodne mreže svake godine bude zamenjeno, a ove će biti znatno više, s obzirom da je do sada već zamenjena dotrajala vodovodna mreža u dužini od 4 kilometra. Ove nedelje trebalo bi da se završe radovi u Senjskoj ulici posle čega će uslediti asfaltiranje rekao je, direktor “Vodovoda”, Zoran Nikolić.

U Senjskoj ulici menja se dotrajala vodovodna mreže u dužini od oko 150 metara, a vrednost radova je oko milion i po dinara.

“Radovi su u završnoj fazi, imamo još nekoliko priključaka i očekujem da do kraja nedelje sve bude završeno kako bi počelo asfaltiranje i uređenje ove ulice. Saradnja sa JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta je veoma značajna, jer ako bi svako radio za sebe bilo bi to prilično haotično. Naši radovi su takvi da je neminovno da prekopima ruiniramo ulicu još više, ali su nam planovi usklađeni i odmah posle završetka naših radova sledi asfaltiranje i ljudi će dobiti potpuno uređenu ulicu gde godinama nećemo raditi, nadam se, na vodovodnoj mreži” – rekao je Nikolić.

Nakon ovih radova radiće se u Sarajevskoj ulici na zameni vodovodne mreže, takođe, u dužini od oko 150 metara. Paralelno će se raditi u selima, sledi zamena vodovodne mreže od Krupca do Velikog Sela.

“Mi smo već uradili zamenu vodovodne mreže od Krupca prema Trnjani u dužini od 3 kilometra. Sada sledi Krupac – Veliko Selo. Ta mreža kao i ona prethodna prolazi kroz privatne parcele i njive i bilo nam je jako teško da je održavamo i tražimo kvarove. Sada će ići pored puta, biće na javnoj površini, i očekujemo da se smanji mogućnost nestašice vode u Krupcu i Velikom Selu” – kazao je Nikolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker