Gradska hronika

Primopredaja dužnosti u Pirotskom okrugu

Danas je u Pirotskom upravnom okrugu izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg načelnika dr Aleksandra S. Ćirića i novog Dimitrija Vidanovića.

ACA_4780_resize

Na primopredaji dosadašnji načelnik okruga dr Aleksandar S. Ćirić poželeo je puno uspeha njegovom nasledniku.

Instituacija načelnika okruga predstavlja domachina u ime drzzave na teritoriji okruga. Okruzi su formirani 1992. godine. Pre toga su postojali srezovi koji su ukinuti sedamdesetih godina prošlog veka. Institucija načelnika okruga predstavlja domaćina u ime države na teritoriji okruga, to je onaj koji brine o interesima građana na teritoriji okruga u ime države. Ponosan sam što mi je bila čast da vršim tu funkciju. U tome su mi pomagale inspekcijske službe kojima se zahvaljujem na saradnji jer sam uvideo da oni svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno. Takodje se zahvaljujem medijima koji su izveštavali uglavnom objektivno, stručnim službama i svim građanima Pirotskog okruga-kazao je Ćirić i poželeo puno uspeha u radu.

Dimitrije, tebi želim da ostvariš saradnju takvu kakvu sam ja imao i da sa svojim prijateljima i okolinom pokušaš da unaprediš život svih građana u Pirotskom okrugu. Želim ti puno uspeha u radu-zaključio je dr Ćirić

ACA_4784_resize

Vidanović se zahvalio svom prethodniku i istakao da će nastojati da radi onoliko dobro koliko je radio prethodni načelnik.

Očekujem jako dobru saradnju sa svim područnim jedinicama teritorije Pirotskog upravnog okruga. Očekujem jako dobru saradnju sa službama Pirotskog upravnog okruga kao i sa svim republičkim inspekcijama. Sve ono što budem uradio biće usmereno ka ostvarivanju deklarisanih i već poznatih ciljeva Vlade Republike Srbije a radiću najviše na tome da pokušamo da što više ljudi na teritoriji Pirotskog okruga uposlimo i one neophodne ekonomske reforme sprovedemo dok je mandat ove vlade-kazao je Vidanović i iskoristio priliku da svim građanim čestita slavu Aranđelovdan.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker