Ljudi velikog srca

Prikupile 228.750 dinara za lečenje male Mile Panić

Vredne i humane Piroćanke Bojana Manić, Radmila Mančić, Bojana Nikolić, Teodora Kostić, Jelena Stamenović, Ana Vićentijević, Milica Zdravković i Borka Stanisavljević realizovale su, uz pomoć velikog broja roditelja, vaspitača i učitelja iz Pirota humanitarnu akciju u okviru koje je za lečenje male Mile Panić, koja se nalazi na lečenju u klinici Acibadem u Turskoj,  prikupljeno čak 228.750 dinara. Najviše novca prikupljeno je u vrtićima Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”, a u akciji su učestvovali i učenici i roditelji osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “8. septembar”.

Kako je Pirotskim vestima kazala Bojana Manić, vlasnica radionice za izradu slatkiša “Soressi”, iz Pirota, pomenute humane Piroćanke su došle na ideju da pokrenu akciju u okviru koje će roditelji mališana iz pirotskih vrtića i osnovnih škola, novac namenjen kupovini osmomartovskih poklona uplatiti na račun za pomoć maloj Mili, a zauzvrat će od radionice “Soressi” za svoju iskazanu humanost dobiti kutije medenjaka.

-Moja ideja je da se iskoristi trenutak kada mnogi skupljaju novac za osmomartovske poklone majkama, učiteljicama, vaspitačicama i da se taj novac uplati na račun za lečenje Mile Panić, a da zauzvrat sve te majke, učiteljice i vaspitačice ipak dobiju poklone od nas. Ja ovu akciju ne radim sama, sa mnom su još sedam mojih prijateljica koje su volonterski sa mnom odradile posao. Mi smo spremile da podeilo četrdesetak paketića sa medenjacima-kazala je Manićeva Pirotskim vestima.

Ona se zahvalila i svim učiteljicama i vaspitačicama koje su animirale decu i roditelje.

-One su na ovaj način naučile decu šta je humanost-zaključila je Manićeva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker