Obrazovanje

Prijem za učenike – takmičare – Diplome i knjige za najuspešnije

U svečanoj sali Gimnazije organizovan je prijem za učenike – takmičare, učesnike takmičenja svih nivoa, koja se nalaze u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete RS, i njihove profesore-mentore. Učenike je pozdravila direktorka škole, Ivana Kostadinović, i najuspešnijima uručila diplome i knjige.

Prijem za učenike, učesnike takmičenja svih nivoa, koja su u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete RS, i njihove mentore, priredila je u Svečanoj sali škole, direktorka Ivana Kostadinović. „Ostvareni su rezultati vredni poštovanja, oni koji imaju trajnu vrednost, jer su postignuti sopstvenim radom i trudom motivisanih, ambicioznih učenika-takmičara i njihovih mentora. Ako nemamo cilj, nikada nećemo stići do njega. Upravo takmičenja su ciljevi koji snažno motivišu. Oni su dobar način da odmerite sebe, da se dobro osećate kad postignete više i budete slični onima kojima se divite. U takmičenje se kreće kao u igru velikog izazova. Ona potom preraste u igru koja je nadigravanje kreativnih sposobnosti, intelektualni mehanizam koji daje vrhunske rezultate u uslovima punog opterećenja i dovodi na stazu uspeha. Trud se uvek isplati!
Kada u školi imate talente, vredne i ambiciozne đake, onda znate da će ona imati dostojne predstavnike za bilo koje aktivnosti, one koji će čuvati i pronositi njenu slavu. To ste danas, ovde, vi, dragi mladi ljudi i poštovane kolege, mentori naših učenika-takmičara.Hvala svima na svim postignutim rezultatima! Zaslužili ste sve čestitke!“

Učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima dobili su knjige kao nagrade, a svi učesnici takmičenja dobili su diplome. Podeljeno je 30 knjiga za najuspešnije, a na takmičenjima svih nivoa, na takmičenjima iz različitih nastavnih oblasti, iz Gimnazije Pirot učestvovalo je oko 250 učenika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker