Lokalna samouprava

Prijem za najbolje u Srbiji – Karate klub Proleter – prava fabrika šampiona

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je priredio prijem za šampione KK Proletera, državne prvake u karateu. Prijemu je prisustvovao Uroš Mijalković, prvak Srbije u karateu, zatim reprezentativci Srbije Lazar Golubović i Marko Rajković, kao i trener Nenad Đorđević, koji je prethodnih decenija uložio enormnu energiju kako bi ovi momci izrasli u istinske šampione. 

-Imamo ove godine i državnog prvaka. Uroša smo do sada videli u brojnim ulogama, a evo sada i u ulozi prvaka Srbije. Želim da se zahvalim i ostalim takmičarima i treneru Nenadu Đorđeviću. Mi izdvajamo dosta sredstava za sport i drago nam je kada imamo šampione iako nam je pre svega cilj promocija sporta i masovnost u sportu i sportskim aktivnostima. Nadam se da ćemo imati i olimpijca, može da se desi da Pirot posle dugo godina ponovo ima olimpijca, bliži se Tokio i to bi bio zaista veliki podstrek za sve mlade Piroćance koji se bave ili planiraju da se bave sportom-kazao je gradonačelnik Vasić.

Trener KK Pirot Nenad Đorđević kazao je da u klubu postoje tri kategorije takmičara, a Uroš Mijalković, Marko Rajković i Lazar Golubović su reprezentativci Srbije i učesnici mnogih elitnih takmičenja.

-Želimo da se zahvalimo Gradu na podršci jer bez te podrške ne samo naš, već i svi drugi klubovi vrlo teško bi funkcionisali. Imamo sportsku infrastrukturu, imamo i masovnost, a imamo i vrhunske sportiste – Uroša Mijalkovića, Aleksu Gaceva, Danicu Gogov i mnoge druge i nadamo se da ćemo imati i olimpijca-kazao je trener Đorđević.

Uroš Mijalković je kazao da bez podrške Grada teško da bi mogao da učestvuje na prestižnim svetskim turnirima i da bude u samom svetskom vrhu u karateu.

-Nažalost podršku sa drugih strana nemamo tako da nam je podrška Grada od podjednake važnosti kao i trening. Što se mene tiče, kada ste u prvih 50 u svetu, tu su putovanja svakog vikenda, izuzetno naporan tempo, i fizički i psihički. Svaka pobeda je bitna i za olimpijske norme će se gledati svaki nastup-kazao je Mijalković i dodao da mu je prvenstvo države bilo veoma važno zbog predstojećem Evropskog prvenstva koje sledi.

-Nadam se da će biti u Novom Sadu i vrlo je moguće da će se bodovati za Olimpijske igre i to je velika šansa za mene i moje kolege-kazao je Mijalković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker