Lokalna samouprava

Prijem u ambasadi SAD-a povodom Dana nezavisnosti

Sinoć je u ambasadi SAD-a u Beogradu priređen prijem za veliki broj istaknutih zvanica povodom obeležavanja Dana nezavisnosti SAD. Prijemu je, osim kompletnog državnog vrha, predstavnika svih verskih zajednica, i diplomatskog kora, prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa pomoćnicom gradonačelnika Milicom Golubović.

U svom obraćanju brojnim zvanicama ambasador Skat kazao je da je pre dva dana – 4. jula američki narod proslavio 241. godišnjicu nezavisnosti SAD. 

-Našu nezavisnost su proglasili ljudi koji su rizikovali svoj život u borbi za ideale, ljudsko dostojanstvo, pravo naroda da sam bira svoju vlast i za ideju da vlast postoji da bi služila narodu a ne obrnuto-kazao je ambasador Skat.

Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić, svi ministri u Vladi Srbije, predstavnici vodećih kompanija i mnogih institucija.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je Pirotskim vestima da Pirot ima bogatu diplomatsku aktivnost.

-Pirot je to u zadnjih deset godina značajno popravio jer nema značajnije zemlje sa kojom nemamo diplomatske odnose odnosno posete ambasadora. Svake godine smo gosti američke ambasade na obeležavanju Dana nezavnisnosti. Reč je o veoma važnom događaju gde na jednom mestu možete sresti i razgovarati sa predsednikom Srbije, premijerom, svim ministrima, privrednicima, tako da je dobro biti ovde i ostvariti kontakte. Mi sa ambasadom SAD imamo posebno dobru saradnju, nedavno je otvoren i Inkluzivni centar koji je finansiran od strane ambasade SAD-a, odnosno Vojske SAD, realizovano je dosta projekta u prošlosti a planiramo i da nastavimo tu saradnju-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

tekst, foto, video Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de