Gradska hronika

Prijava potraživanja radnika Prvog maja do četvrtka

Vladica Marinković, lider Nezavisnog sindikata u Prvom maju kazao je da su Privrednom sudu u Nišu predata potraživanja 297 radnika Prvog maja, a svi radnici koji svoja potraživanja nisu prijavili, do četvrtka mogu da izvrše prijavu kako bi ostvarili svoja prava.

-Ništa se ne naplaćuje tako da radnici mogu do četvrta da dođu u prostorije AHA Mure u Kadrovsku službu da prijave potraživanja. Dalje čekamo ročište koje je zakazano za 12. decembar i onda ćemo videti šta će se dešavati-kazao je Marinković.

Saša Potić, sindikalista Prvog maja kaže da će vreme do ročišta biti iskorišćeno za prikupljanje neophodne dokumentacije kako bi se od Fonda solidarnosti Republike Srbije zatražila isplata do devet minimalnih zarada, što su do sada mnoga preduzeća koja je zadesila ista sudbina kao i Prvi maj ostvarili.

-To nam sleduje po Zakonu o stečaju. Već smo sa Vladicom bili u Beogradu gde smo razgovarali sa gospodinom Panovićem, koji je predsednik granskog sindikata Nezavisnost, a u isto vreme je i predsednik UO Fonda solidarnosti. On nam je u neformalnom razgovoru kazao da će učiniti sve da što pre dođemo do ostvarenja svojih prava. Reč je o iznosu od oko 200.000 dinara po radniku-kaže Potić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker