Lokalna samouprava

Prezentovani izveštaji o radu inspekcija Pirotskog upravnog okruga za treći kvartal 2020. godine

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić danas je prezentovala rezultate rada inspekcija za treći kvartal ove godine. 

Načelnica Tončić, prezentujući rezultate Veterinarske inspekcije, kazala je da je ova inspekcija, sprovodeći mere u skladu sa rešenjem o proglašenju opštine Bela Palanka, područjem zaraženim afričkom kugom svinja, zajedno sa Upravom za veterinu izvršila vanredni nadzor u jednom zaraženom gazdinstvu u selu Veta.

-Primenjene su mere eutanazije 146 grla svinja, neškodljivo uklanjanje leševa i dezinfekcija uz procenu tržišne vrednosti svinja, kako bi se izvršila nadoknada štete-kazala je Tončićeva i dodala da su veterinarski inspektori odmah podneli zahtev za nadoknadu štete i vlasnicima su sredstva u potpunosti isplaćena.

Poljoprivredna inspekcija: Izvršeno 54 kontrola

-Zbog utvrđenih nepravilnosti obustavljena je isplata podsticajnih sredstva u iznosu od 690.000 dinara-kazala je načelnica Tončić.

Tržišna inspekcija kontrolisala je između ostalog i privremeno odjavljene pravne subjekte iz APR-a, kontrola akcizne robe, izdavanje fiskalnih računa, a vršene su i kontrole po prijavama građana.

Šumsko-lovna inspekcija: Oduzeto 148 metara kubnih ogrevnog drveta, podneta 27 zahteva za pokretanje prekršajnih prijava zbog bespravne seče i bespravnog prometa ogrevnog drveta.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker