Gradska hronika

Preventivni pregledi i ove nedelje! Pogledajte kakve sve preglede možete uraditi potpuno besplatno, čak i ako niste osigurani!

Opšta bolnica Pirot i Dom zdravlja obaveštavaju javnost da će preventivni pregledi biti organizovani u nedelju, 26.05.2024.godine, u periodu od 08 do 17h. Pregledi se organizuju  zajedničkim snagama Doma zdravija i Opšte bolnice u Pirotu. Bliža  uputstva građani će dobiti na punktovima: savetovalistu za mlade,  laboratoriji na Keju i centralnom holu poliklinickog dela OB Pirot.

U Savetovalištu za mlade Doma zdravlja biće organizovani pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta: pregledi kičmenog stuba, pregledi ravnih tabana i drugh deformiteta koštano mišćnog sistema ( pedijatri, fizijatar).
U laboratoriji na Keju: laboratorijske analize KKS, hormona Štine žlezde (T3, 14, TSH), PSA. Gde se uoče abnormalnosti pozivaju se pacijenti na dalju obradu
U prostoru Opšte bolnice biće organizovan pulmološki pregled svih zainteresovanih pacijenata. Za sve pacijente starije od pedeset godina sa pušačkim stažom dužim od  trideset godina obavezan je snimak pluća. Za ostale pacijente snimak pluća je predviđen po indikaciji lekara-pulmologa.

Država želi da naglasi značaj preventivnih pregleda i podigne svest o prevenciji.Takođe država želi da zdravstvena zaštita bude dostupnija građanima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker