Gradska hronika

Prestižno priznanje nastavniku srpskog jezika Gimnazije dr Suzani Jovanović

U okviru 60. Republičkog zimskog seminara, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije dodelilo je priznanja nastavnicima osnovnih škola čiji učenici su osvojili 3 i više nagrada, a nastavnicima srednjih škola čiji učenici su osvojili 5 i više nagrada (ukupno 104 nastavnika od 1144)  na Republičkom takmičenju iz književnosti „Кnjiževna olimpijada” i Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture od školske 2012/13. do 2017/18. godine (šest godina takmičenja).
Dodela priznanja održana je u Sali heroja na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ovo prestižno priznanje dobila je dr Suzana Jovanović, nastavnik Srpskog jezika i književnosti Gimnazije Pirot, kao jedini nagrađeni nastavnik srednje škole sa teritorije Nišavskog i Pirotskog okruga.
Takođe, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije dodelilo je pohvalnicu Gimnaziji Pirot za učešće na konkursu za najbolje osnonoškolske i srednjoškolske listove i časopise, na kome je Gimnazija Pirot učestvovala sa listom “Iskra”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker